Oltiis Serin kanssa ensimmäinen päivä Liedossa agilitykisoissa. Koska ei olla vielä osallistuttu virallisiin kisoihin, oltiin mölliluokassa. Seri meni tosi hienosti, mutta itse unohdin ettei koiraan saa koskea, niin siitä tuli aika paljon virhepisteitä. Vaikka radan vieressä oli paljon muita koiria ja ihmisiä, Seri ei meinannutkaan karata minnekkään. Mulla ei ollut edes kädessä mitään herkkuja, ja silti Seri pysyi tosi hyvin =) Aikavirheitä tuli aika paljon, aluksi siitä, että jätin Serin ensimmäisen esteen taakse, ja kun siitä piti lähteä, Seri kiersikin esteen ja sitten piti palata alkuun, ja kellohan oli tietenkin lähtenyt jo käyntiin. Vaikka Seri on ainoastaan pari kertaa mennyt Aa:n niin se meni tosi hienosti. Ei tainnut tulla edes yhtään kontaktivirheitä :) Sitten Serin mielestä niiden pussi oli vähän outo, eikä sieltä meinattu uskaltaa tulla. Sitten ihan vähän raotin pussin suuta niin Seri uskalsi tulla. Ihanneaika radalla oli 50 sekuntia, meidän aika oli 1,1771 :D Aikavirhe siis 27,71 sekuntia. Me olimme Serin kanssa koko kisojen ensimmäiset menijät, vähän jännitti kun ei olla ikinä ennen oltu.. Mutta Seri meni kyllä tosi hienosti ja se oli kyllä oma vikani kun saatiin niin paljon virheitä. Ei me kuitenkaan ihan viimeisiä oltu, sijoitus oli kuudes, ja osallistujia mölliluokassa oli kahdeksan :)

Nyt meillä on agilitystä ja tokosta taukoa joulukuu ja tammikuussa jatkamme maneesilla. 1. tammikuuta olisi Hyvinkäällä kisat, ja ajattelin osallistua, mutta sitten rupesin miettimään ettei ole järkevää aloittaa "agilitykautta" heti kisoilla, kun kotona ei ole kun pari hassua estettä, eikä niillä voi oikein harjoitella. Siitä parin viikon päästä olisi Riihimäellä viralliset kisat, ja koska meillä agility alkaa kolmas tammikuuta, ehdittäisiin pari kertaa harjoitella, ja voisin ohjaajalta kysyä, kannattaako meidän mennä. Olen ajatellut lisenssin hankkimista ensi vuodeksi =) Saa nähdä kuinka paljon kisaillaan ensi vuonna, toivottavasti paljon :) Ennen Liedon kisoja luulin ettei Seri millään pysyisi radalla, enkä edes kisoja hirveästi edes katsellut, mutta nyt on eri juttu kun huomasi, kuinka hienosti Seri käyttäytyi. Itse kyllä pitäisi osata tuo ohjaamishomma paljon paremmin, luulen että Seri menisi tosi hyvin, jos vain itse pysyisi perässä ja osaisi ohjata :D Kyllä ainakin parit kisat käydään, jos ei muuta saa aikaiseksi, kun omalla seuralla olisi tarkoitus järjestää parit epäviralliset ja ensi syksynä viralliset. Katselin niitä Liedossa pidettäviä kisoja, ja siellä oli merkattu ensi vuodella toukokuuhun asti joka kuukaudelle kisat, niin jos niissä pääsisi mahdollisimman paljon käymään. Ne on vaan siitä huonoja kun pääsen koulusta melkein joka päivä vasta neljältä, niin meinaa aina tulla vähän kiire.

Olen Vul:in sivuilta lukenut sellaisesta lajista kuin koirahiihto, ja kun mulla on se vyökin, niin ajattelin sitä koittaa. Päätin kumminkin, että ensin täytyy mennä pari kertaa yksinään hiihtämään, ennen kuin koiraa ottaa. Kun ensimmäisen kerran satoi paljon lunta, kaivoin sukset vajan perältä ja lähdin pururadalle hiihtämään. Luulin, että osaan luisteluhiihtoa kunnolla, mutta empäs osannutkaan, ja puolen tunnin hiihtoreissun jälkeen olin ihan poikki. Sitten lumet sulivat ja kun sitä taas tuli, en jaksanutkaan mennä hiihtämään, kun on koulussa kahdeksasta neljään ja pitää tehdä läksyjä ja lukea kokeisiin, ja lenkkeillä Serin kanssa tietysti. Tänä aamuna huomasin, että lumet on taas sulanut, niin en sitten nytkään ehtinyt. Onneksi äiti lupasi opettaa luisteluhiihtoa, jos vaikka joskus pääsisi Serin kanssa koittamaan. Tässä on lähellä kaksi peltoa, ja ajattelin, että niillä voisi mennä sitten, kun pururadalla ei uskalla kun siellä on niin paljon muita hiihtäjiä ja jyrkkiä käännöksiä ja mäkiä. Siellä pellolla näkee sitten sauvoa syrjään, jos muita hiihtäjiä tulee.

Valitettavsati kisoissa ei ollut kameraa, mutta laitan pari kuvaa kumminkin:

2141575.jpg

Seri tykkää tehdä kaikesta aina tuollaisen pesän, missä on mukava sitten nukkua :)

2141582.jpg

Venytys =)